Het tempo waarin ontwikkelingen gaan, ligt steeds hoger. Hierdoor ontstaat druk op organisaties en druk op medewerkers om zich aan te passen.

Hoe kun je deze druk gebruiken om de weerstand die het kost om te zetten in positieve energie?

De meeste mensen zijn namelijk wel veranderingsbereid, maar willen niet veranderd worden.

In de vorige blogs lees je aan de hand van praktijkvoorbeelden mijn ervaringen.

  • Deel I – Samen werken aan verandering – Begrip
  • Deel II – Samen werken aan resultaat – Cijfers

En wat doe je dan? Hoe motiveer je de mensen die de strategie moeten uitvoeren? Hoe stel je hen in staat om veranderingen vorm te geven en uit te voeren?

Samen werken aan beweging - echte verbinding

Verbinding is nodig om na het bepalen van de juiste strategie over te gaan tot het mobiliseren van de organisatie.

Mobilisatie is een onderdeel dat essentieel is voor het effectief kunnen uitrollen van de strategie en het behalen van de gewenste doelen!

Verbinding is van groot belang in een verander-context. Vandaag de dag is echte verbinding nog waardevoller en dat wens ik iedereen toe. Naast je gezondheid, is de kwaliteit van de relaties met mensen om je heen belangrijk voor een gelukkig leven. Gelukkige mensen hebben meer en betere banden met anderen, en deze banden maken hen weer gelukkiger.

Zo denk ik met een grote glimlach op mijn gezicht terug aan de periode dat ik in Zuid-Afrika heb mogen werken. Dagelijks met veel verschillende culturen en onderliggende emoties/historie. In beginsel moeizaam, zonder begrip, aan de oppervlakte alleen tegenstellingen. Door oprechte interesse te tonen en daarin ook doorzettingsvermogen te hebben, ontstond begrip en daarna verbinding. Dit resulteerde in vertrouwen, waardoor we samen iets moois konden neerzetten.

Zorg er dus voor dat je in je zakelijke omgeving verbinding maakt met de medewerkers voor wie de nieuwe strategie belangrijk is. Betrek ze en zorg dat de verandering ze kan schelen. Hierdoor komen mensen in beweging.

Ervaring met verandermanagement

Door op deze wijze te werken, creëer je engagement en die stap in de mobilisatie van het leiderschap en de organisatie is essentieel voor het kunnen verwezenlijken van je strategie.

Meer horen over onze werkwijze of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met me op!

Willemijn – Partner@MARAI

Menu